Anneler Günü için bu yıl şık bir sofra kurabilirsiniz. Sevginizi katacağınız yemeklerle hem mideyi hem kalbi doyuracak bu özel menüde, başlangıçtan tatlıya kadar her detay düşünüldü. Üstelik yapımı da oldukça pratik.
Başlangıç:
- Avokado ve labneli mini kanepeler
- Fırınlanmış domates çorbası (fesleğen soslu)
Ana Yemek:
- Fırında kaşarlı köfte (yanında renkli biberler ve domatesle)
- Zerdeçallı patates püresi
- Baharatlı fırın havuç ve kabak
Tatlı:
- Limon kremalı mini kekler
- Yanında lavantalı buzlu çay ya da filtre kahve
AVOKADO VE LABNELİ MİNİ KANEPELER
Malzemeler:
- 1 adet olgun avokado
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
- Tam buğday kraker veya minik kızarmış ekmek dilimleri
Üzeri için: cherry domates, maydanoz
Yapılışı:
Avokadoyu çatalla ezin, labne, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın. Krakerlerin üzerine sürüp cherry domates ve maydanozla süsleyin.
FIRINLANMIŞ DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 4 büyük domates
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tutam fesleğen
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Domatesleri, soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağıyla harmanlayarak fırında 25 dakika pişirin. Sonra blenderdan geçirin, su ve baharatlarla 5-10 dakika kaynatın. Üzerine fesleğen ekleyerek servis edin.
FIRINDA KAŞARLI KÖFTE
Malzemeler:
- 400 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon
- Kaşar peyniri (dilimlenmiş)
- 2 adet kırmızı biber, 1 adet domates
Yapılışı:
Köfte malzemelerini yoğurun, küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizin. Üzerine biber ve domates dilimlerini ekleyin. 180°C’de 20 dakika pişirin, ardından üzerine kaşar koyup 5 dakika daha fırınlayın.
ZERDEÇALLI PATATES PÜRESİ
Malzemeler:
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Yapılışı:
Patatesleri ezip zerdeçal, tereyağı, süt ve tuzla karıştırın. Pürüzsüz kıvam alınca sıcak servis yapın.
BAHARATLI FIRIN HAVUÇ VE KABAK
Malzemeler:
- 2 havuç, 2 kabak (şerit doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik, pul biber, tuz
Yapılışı:
Sebzeleri yağ ve baharatla harmanlayıp fırında 180°C’de 20-25 dakika pişirin.
LİMON KREMALI MİNİ KEKLER
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi ve suyu
Limon kreması için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- Limon suyu ve kabuğu
Yapılışı:
Kek malzemelerini karıştırıp muffin kalıplarına dökün, 180°C’de 20 dakika pişirin. Krema malzemelerini pişirerek kıvam alana kadar karıştırın. Soğuyan keklerin üzerine dökerek servis edin.
LAVANTALI BUZLU ÇAY
Demlenmiş siyah çaya 1 tatlı kaşığı kuru lavanta, limon dilimi ve bal ekleyin. Soğutup buzla servis yapın.